مراحل نصب پلاگین لایت اسپید کش

حتما بسیاری از شما برای وب سایت خود راه های زیادی را بالا بردن سرعت آن امتحان کردید، حتما درمورد اهمیت بسیاری سرعت وب سایت وتاثیر گذاری آن در بهینه سازی موتورهای جستجوگر اطلاع دارید. از سوی دیگر سرعت وب سایت در به دست آوردن تجربه کاربری اهمیت دارد. در صورتی که بدون در نظر داشتن این مورد مهم شانس خود را در نتیجه های موتورهای جستجوگر از دست خواهید داد.

یکی از روش های بالا بردن سرعت وب سایت، نصب کردن از پلاگین های وردپرس است. در این نوشته ما قصد داریک که شما را با پلاگین “Lite speed cache” که یکی از بهترین نرم افزارهای است که با کمک آن می توانیم سرعت وب سایت خود را بلا ببریم. با آموزش نصب و تنظیمات پلاگین لایت اسپید کش باما همراه باشید.

لایت اسپید کش (LiteSpeed Cache) یک پلاگین رایگان و به صورت منبع باز می باشد که با داشتن ویژگی های بسیار که دارد کاربران میتوانند با خیال راحت آن را نصب کرده و استفاه نمایند. ذخیره کردن داده‌ها با استفاده از داشتن دو سطح که هم خصوصی و هم در سطح سرور می باشد یکی دیگر از ویژگی های این پلاگین به شمار می آید. کدهای برنامه نویسی قدرتمند موجود در این افزونه هر کاربری مجاب می کند که از این پلاگین محبوب استفاده کند.

همان گونه که سرعت وب سایت یکی از اصلی ترین فاکتورهایی است که مدیرهای وب سایت به آن اهمیت می دهند. علاوه بر این که کارهایی که برای بهینه سازی وب سایت و سئو وب سایت انجام می دهید. اساسی ترین مورد برای وب سایت سرعت بارگذاری آن وب سایت است. اگر شما به نتایج اولیه موتورهای جستجوگر گوگل راه یابید با داشتن سرعت پایین وب سایت این رتبه را نمی توانید حفظ کنید.

همان گونه که میدانید پلاگین لایت اسپید کش LiteSpeed Cache از ارزشمندترین افزونه ها برای تنظیمات کش و بالابردن سرعت وب سایت است. درحقیقت برای اینکه از امکانات این افزونه استفاده نمایید. باید همه ی تنظیمات صحیح و درست انجام دهید. البته قبل از اینکه که به نحوه واردکردن افزونه لایت اسپید کش برسیم. باید ذکرکنیم که نوع وب سرور شما تعیین می کند که کدام پلاگین برای برای بالا بردن سرعت وب سایت بهتر است.

اگر وب سایت شما با استفاده از وب سرور لایت اسپید ایجاده شده است، حتما نصب کردن این پلاگین را به شما پیشنهاد می دهیم. ولی اگر اما در وب سایت شما بااستفاده از وب سرور NginX یا Apache باشد پیشنهاد میکنیم که از نرم افزارهای دیگر استفاده نمایید. به خاطر اینکه هر نرم افزاری باتوجه به وب سرور طراحی و ارائه شده است ، نصب نرم افزار LiteSpeed Cache در وب سایت هایی که وب سرور آنها لایت اسپید نباشد، علاوه براینکه موجب بالا رفتن سرعت وب سایت نمیشوند موجب کاهش وپایین آمدن سرعت وب سایت شما می شوند.

نحوه تشخیص نوع وب سرور وب سایت همانگونه که بررسی کردیم از پلاگین هایی لایت اسپید استفاده نمایید بایستی حتما وب سرور وب سایت مدنظر شما همان لایت اسپید باشد. در واقع برای داشتن اطلاعات از نوع وب سرور وب سایت خود کافیست که از بخش سلامت وب سایت، داده های مورد نظر خود را چک نمایید . برای انجام این کار لازم است که اولا وارد بخش سلامت وب سایت از قسمت ابزارها شوید. در صفحات مدنظر، از قسمت بالای صفحه گزینه اطلاعات راانتخاب نمایید. بعد از بین گزینه های مختلفی که وجوددارد، سرور راانتخاب نمایید تا داده های سرور وب سایت را بررسی نماید. به تصویر زیر دقت نمایید.

 

افزودن افزونه ی LiteSpeed Cache به وردپرس

 

برای بالابردن سرعت وب سایت از طریق این افزونه، بایستی آن را از قسمت سرچ افزونه های وردپرس آن جستجو کنید و سپس آن را نصب نمایید. این پلاگین کاملا رایگان بوده و بیشتر از۲میلیون نصب فعال دارد. همچنین این پلاگین همانند بسیاری دیگر از افزونه ها قبلیت های منحصر به فردی دارد که شما مخاطبان میتوانید برای استفاده کردن از آنها مبلغی را هزینه نمایید. ولی احتیاجی به کاربردن این کار نیست شما میتوانید از طریق همین نسخه ی رایگان این افزونه سرعت وب سایت خود را ارتقا دهید.

مراحل تنظیم پلاگین لایت اسپید کش

تنظیم عمومی

اولا قسمت عمومی راباز نمایید تاتنظیمات آن را از طریق این آموزش انجام دهید. گزینه اول در تب عمومی پلاگین لایت اسپید کش مربوط به افزایش خودکار افزونه است. اگر این گزینه را درحالت روشن و فعال کنید، درهر زمان که نسخه بالاتری منتشر کنید، افزونه بصورت خودکار آپدیت میشود.

بخش بعدی که دراین صفحه می بینید Domain Key گفته می شود. Domain Key مربوط به QUIC Cloud است. در این بخش فقط کافیست که گزینه درخواست کلید دامنه را انتخاب نمایید.

QUIC Cloud سرویسی است که برای بهینه کردن عکس های وب سایت استفاده می شود. با فعال بودن این بخش ، وب سایت شما بصورت خودکار به QUIC Cloud متصل میشود. سپس بعداز انجام عملیات تنظیمات این بخش روی گزینه ذخیره تغییرات کلیک نمایید.

تنظیم کش لایت اسپید

در مرحله ی بعدی وارد تب کش در پلاگین لایت اسپید می شوید. و این قسمت از اصلی ترین بخش هایی است که بایستی درخصوص تنظیمات آن دقت بسیار زیادی داشته باشید. دراین قسمت میتوانید تنظیمات کش صفحات و قسمت های گوناگون وب سایت را تنظیم نمایید. پیشنهاد میکنیم همه ی تنظیمات کش دراین قسمت را فعال نمایید.

البته دقت نمایید که گزینه کش نظردهندگان حساسیت بالایی دارد. اگر کش نظردهندگان راروی فعال نمایید، مشکلی ایجاد نخواهد شد. امافعال نبودن گزینه بدین معنااست که کاربرانی که در وب سایت شما کامنت می گذارند، کش نخواهند شد. فعال یاغیر فعال بودن این گزینه کاملا به شما نظرر شما وابسته است. اگر کش نظردهندگان روشن باشد، امکان دارد که کاربران نتوانند نظر و یا جواب آن ببینند. Cache Rest API ، Cache Favicon.ico و Cache منابع PHP بایستی حتما فعال باشد.

تنظیم TTL در LiteSpeed Cache

یکی از بااهمیت ترین نکته هایی که در مورد کش وجوددارد، طول مدت زمانی حافظه کش است. این مورد که محتوای وب سایت برای چه طول مدت زمان در مرورگر شما ذخیره و به کاربر نمایش داده شود، اهمیت بسیار بالایی دارد. برای اینکه بتوانید مدت زمان انقضای کش رامدیریت نمایید، باید حتما وارد تب تنظیمات TTL شوید. TTL طول مدت زمان انقضای کش رابرحسب ثانیه محاسبه کرده وعدد پیش فرض راانتخاب می نماید.

ولی شما میتوانید این عدد ودر حقیقت مدت زمان را برحسب مورد نیاز وخواست خود تغییردهید. تنظیمات پیش فرض این بخش استاندارد بوده وبرای مدت زمان یک هفته تنظیم می شود. البته شما میتوانید این مدت زمان را بیش تر یاکم تر نمایید.

خالی کردن کش پلاگین لایت اسپید

قسمت بعدی که درزمان تنظیمات افزونه لایت اسپید کش به آن میرسیم، خالی کردن کش است. اولین مورد در تب خالی کردن مربوط به پاکسازی در زمان ارتقا دادن است. این مورد بسیار اهمیت دارد که بایستی حتما فعال نمایید. بافعال کردن این مورد هنگامی که پوسته یا افزونه ای در وب سایت خود بروز رسانی کردید، صفحاتی که در بخش پایین آن مشخص کردید، را خالی نمایید.

در این بخش میتوانید تعیین کنید که کش کدام صفحه ها در مدت زمان بروزرسانی ها خالی شود. برای مثال پیشنهاد میکنیم کش برگه ها را فعال نکنید. اما کش صفحه اصلی و صفحه اول را فعال نمایید. طبق تصویر بالا، گزینه‌ های صفحه اصلی، صفحه اول و صفحه های را تیک بزنید. وبعد ازمشخص کردن صفحه های مدنظر، روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک نمایید.

بخش بعدی که دراین تب بایدبه آن دقت نمایید، گزینه Serve Stale است. این قابلیت در مدت زمانی که صفحه ای کش میشود، یک صفحه از قبل کش شده رابه کاربران نمایش میدهد. توصه میکنیم این گزینه را فعال نکنید. چون امکان دارد که یک نسخه منقضی شده از وب سایت رابه کاربران نمایش دهد. تصورکنید که اگر صفحه های محصول های شماکه قبلابا قیمتهای متفاوتی کش شده اند، به کاربران نمایش داده شود… حتما نتیجه مطلوب نیست. مورد بعدی تب استثناعات است. دراین تب میتوانید بعضی از صفحه های و آدرسهای وب سایت خودرا برحسب نیاز از فرآیند کش شدن مستثنی کنید.

تنظیمات ESI پلاگین لایت اسپید کش

تنظیمات این قسمت را براساس تصویر ذیل انجام دهید.دقت داشته باشیدکه کش ESI معمولا هنگامی استفاده میشودکه شما در وب سرورتان ESI رافعال کرده‌ باشید. خیلی از وب سرورها از ESIاستفاده ننمایند. درنتیجه، بااین حساب نیازی به فعال کردن این گزینه نخواهیدداشت.

 

تنظیمات Object Cache پلاگین لایت اسپید کش

کش آبجکت یکی از  اساسی ترین مواردی است که در هنگام تنظیمات افزونه لایت اسپید کش برای بالابردن سرعت وب سایت بایستی به آن توجه داشته باشید. اگر امکانات Object Cache برروی سرور وب سایت شما فعال شده باشد، باید حتما این گزینه را فعال نمایید.

این موارد، امکان کش دیتابیس را امکان میکند. بنابراین با فعال کردن آن سرعت لو وب سایت ارتقا خواهد یافت. اماباید بدانیدکه برای کارایی بهینه کردن ، این بخش بایستی بسیار دقیق و درست انجام داد.

برای فعال کردن این امکانات، اول از همین قسمت بررسی نماییدکه یکی ازدو مورد MemCached یا Redis فعال باشند. اگرهر دو برای وب سایت شما غیرفعال باشند این گزینه راروشن نکنید. امااگر یکی از آنها فعال بود، کش آبجکت راروشن کنید ویکی از گزینه های Memcached یا Redis را انتخاب نمایید. هم چنین مابقی گزینه‌ ها به غیر از گزینه Cache Wp-Admin رافعال نمایید. بعد از انجام دادن تغییرات،بالا روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک نمایید.

کش مرورگر یکی ازگزینه هایی است که بهتراست فعال باشد. البته هم چنین دربخش پایین آن میتوانید مدت زمان کش مرورگر رابرحسب ثانیه وارد نمایید. کش مرورگر بدین معناست که اگرمخاطبی وارد وب سایت شما می شود، عکس ها و علائم راکه برای آن فرد بارگذاری شده است، تامدتی زمانی که مشخص کردید، برای او نمایش داده می شود.

تنظیم پلاگین لایت اسپید کش

اگر در وب سایت خود بصورت هم زمان از Http و HTTPS استفاده می نمایید، بهتراست گزینه بهبودسازگاری HTTP/HTTPS را فعال نمایید. گزینه کلیک فوری نیز موجب بهبود سرعت وکارایی وب سایت شما می شود. امافعال کردن این گزینه بار سرور را بالا برده ودر برخی از وب سایت ها به صورت صحیح اعمال نمیشود. بافعال کردن گزینه کلیک فوری، هنگامی که کاربران موس خودرا برروی یک لینک در وب سایت شماقرار دهد، لینک مورد نظر دریک صفحه بازخواهد شد. (بدون نیاز به کلیک کردن کاربران ).

تنظیم CDN پلاگین لایت اسپید کش

یکی ازمواردیکه برای تنظیمات افزونه لایت اسپید کش بایستی حتما به آن توجه نمایید، سی دی ان است. CDN یک شبکه توزیع محتوا است که استفاده ازآن منجر به افزایش سرعت لود وب سایت شما خواهدشد. به این معنی است که هرکاربران اطلاعات وب سایت شمارا ازنزدیکترین سرور دریافت میکند. همچنین این را فراموش نکنید که این مورد درایران بسیار مورد استفاده قرار نمیگیرد، چون Cloud Flare درایران هیچ سروری ندارد. درنتیجه خوب است که این گزینه رافعال نکنید. ولی اگر به خاطر هرمواردی از CDN استفاده میکنید، تنظیمات مربوطه را ازهمین بخش انجام دهید.

بهینه کردن عکس ها وب سایت

این قسمت از پلاگین شامل دو زبانه مختلف است:

  • Image optimisation summary
  • Image optimisation setting

زبانه اول بصورت خلاصه وضعیت بهینه سازی عکس هارا به شمانشان میدهد. بعبارت دیگر هرگونه عملیاتی که درزمینه بهینه کردن عکس ها در وب سایت خودبااستفاده از پلاگین لایت اسپید کش انجام داده باشید، دراین زبانه برای شماقابل نمایش است.

زبانه اول بهینه کردن عکس ها در پلاگین

اگر بدنبال تنظیمات این قسمت هستید، کافی است به زبانه دوم مراجعه نمایید. درادامه بصورت کامل کاربردهر قسمت دراین زبانه رابرای شما توضیح داده‌ایم.

زبانه بهینه کردن عکس های وب سایت

  • گزینه “Auto Request Cron”: بافعال کردن این گزینه درخواست شما برای بهینه کردن عکس های تازه، بصورت خودکار ارسال میشود.
  • گزینه “Auto Pull Cron”: بافعال کردن این گزینه، بهینه کردن در سرور بصورت خودکارتوسط ربات‌های موتورهای جستجوگر گوگل بررسی خواهندشد. درغیر اینصورت شما مجبور هستید که همیشه عکس هارا بصورت دستی فچ کنید.
  • گزینه بهینه‌ کردن عکس های اصلی: اگراین گزینه رافعال نمایید درهنگام بهینه کردن عکس ها، ازآن هانسخه پشتیبان تهیه نمایید.
  • گزینه حذف پشتیبان اصلی: بافعال کردن این گزینه تصویراصلی بعداز بهینه کردن پاک خواهدشد. بنابراین شمانیز موجب به بازگردانی آن نخواهیدبود. پس خوب است که این گزینه راغیر فعال کنید.
  • گزینه بهینه کردن بدون افت کیفیت: اگرچه این گزینه موجب فشرده کردن عکس هارا فعال میکند اماممکن است موجب ایجاد تصویرهای بزرگ ترشود. درنتیجه بهتراست این گزینه رانیز غیر فعال نمایید.
  • گزینه ذخیره کردن اطلاعات EXIF/XMP: این گزینه رابهتراست غیرفعال نمایید چراکه داده های EXIF/XMP فضایی را پرمی کنند ومیتوان گفت بدون کاربردهستند.

تنظیمات بهینه سازی تصاویر در افزونه

  • گزینه “Create WebP Versions”: اگرمیخواهید از تصویر های WebP استفاده نمایید این گزینه را فعال نمایید.
  • گزینه تعویض کردن تصاویر WebP: اگر مایل هستیداز تصویرهای WebP بجای فرمتهای jpg و png استفاده نمایید این گزینه رافعال نمایید.
  • گزینه مشخصه WebP برای جایگزینی: دراین گزینه میتوانید تعیین کنیدکه کدام یک ازویژگیهای عنصر با WebP جایگزین شود.
  • گزینه WebP برای srcset اضافی: بافعال کردن این گزینه میتوانید تصویرهای WebP را دروردپرس خودهمراه باعناصر srcset جستجو ومشاهده نمایید.
  • گزینه “WordPress image quality control”: دراین گزینه میتوانید کیفیت فشرده کردن تصویرهای در وردپرس رابه دل خواه تنظیم نمایید.

بهینه کردن برگه وب سایت

پلاگین لایت اسپید کش طیف بسیار گسترده‌ای وامکانات هایی را برای بهینه کردن صفحه های وب سایت رادر اختیار شماقرار میدهد. به شماتوصیه میکنیم که تنهاتنظیماتی راکه باآنها آشنایی دارید، تغییر دهید. پس ازهرتغییر کوچک نیز، حتماً وب سایت خودرا چک نمایید.

در زبانه CSS فاکتورهای زیررا مشاهده خواهیدکرد:

بخش بهینه سازی برگه (CSS)

  • گزینه “CSS Minify”: فعال کردن این گزینه CSS وب سایت راminify (به معنی کوچک کردن) میکند.
  • گزینه ترکیب CSS: بافعال کردن این گزینه تمامی فایلهای css دریک فایل ترکیب میشوند.
  • گزینه “Generate UCSS”: بافعال کردن این گزینه CSSهای بدون استفاده درهر صفحه از فایل ترکیبی حذف خواهندشد.
  • گزینه “UCSS Inline”: این گزینه بطورخودکار برای صفحه ها حالت مهمان روشن نمیشود. برای کاهش بارگذاری فایلهای CSS اضافی درحالت مهمان این گزینه رافعال نمایید.
  • گزینه “CSS combine external and Inline”: با حذف کردن این گزینه میتوانیدکل external ها وinternal ها رابا هم ادغام کنید.
  • برای گزینه اول طبق توضیحاتی که زیرگزینه آمده است عمل نمایید. گزینه دوم  وسوم را هم غیر فعال نمایید. گزینه چهارم راحتماً فعال نمایید. گزینه “font display optimize” رانیزروی “swap” بگذارید. دراینصورت تازمانی شدن صفحات وب سایت، کاربر متنها رابا فونت پیشفرض مشاهده خواهدکرد.

درسایر زبانه‌های این بخش میتوانید به تنظیمات js، تنظیمات رسانه، html وغیره رسیدگی نمایید.

دیتابیس

یکی ازروش های اساسی برای اطمینان ازصحت عملکرد وب سایت خالی پایگاه داده ازمحتواهای قدیمی وبدون استفاده است. ازجمله امکانات این بخش از افزونه لایت اسپید حذف سریع همه ایمیل‌های هرزنامه واسپم، نظرات غیرمهم وغیره است.

بخش مدیریت دیتابیس در افزونه

درزبانه دوم این بخش تصاویر، میتوانید:

تعدادمشخصی ازنظراتی که میخواهیدهنگام خالی کردن دپایگاه داده نگهداشته شودرا مشخص نمایید.
جدیدترین نسخه‌های هر برنامه ای در پایگاه داده رابه تعداد دل خواه حفظ نمایید.

بخش دیتابیس در افزونه

خزنده

بصورت کلی دراین قسمت لازم نیست کارخاصی انجام دهید ویا درصفحه تغییراتی راایجاد کنید. بخش بصورت پیشفرض غیرفعال است. تنها درصورتیکه یک سرور برای خوددارید، ممکن است به این بخش احتیاج پیدا نمایید. فعال کردن این قابلیت کافی است دربخش جنرال ستینگ قسمت خزنده رافعال نمایید وبه سایر تنظیمات کاری نداشته باشید.بخش خزنده در افزونه

بافعال کردن این امکانات، حتی دربازدید اول توسط کاربران نیزصفحات وب سایت شما، بصورت “cache” نمایش داده خواهدشد.

جعبه ابزار

پخش جعبه ابزار در پلاگین لایت اسپید کش، شامل چندین زبانه گوناگون است. زبانه ازاول که پاک سازی نام دارد قابلیت های مختلفی مانندپاک‌سازی صفحات وب سایت، پاکسازی خطاهای مختلف و هم چنین حذف کش وب سایت وغیره رابرای شما فراهم میکند. دراین بخش هم چنین شمامیتوانید انتخاب نماییدکه پاک کردن هرمورد برچه اساسی صورت گیرد.

 

درباره‌ی zarei

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *